I uge 46 har vi to YouTubere i praktik. Sally og Thea. De har over 20k abbonenter på kanalen og i denne uge er de hos SoYou — SoMe for at lære, hvordan man arbejder professionelt med de sociale medier. Vi har udfordret dem med temaet "De sociale medier ifølge den næste generation" og hver dag i denne uge vil de komme med deres vinkler på de forskellige kanaler og hvordan virksomheder kan ramme denne højtflyvende og meget online generation.

I dag er sociale medier noget vi unge mennesker bruger meget, men kommer det til at ændre sig? Det har vi brugt dagen i dag på at finde ud af, med hjælp fra vores veninder. 

Vores veninders tanker

Da vi tidligere i dag spurgte nogle af vores veninder om, hvad de tror der kommer til at ske med sociale medier i fremtiden, kunne vi tydeligt se på deres svar at de var meget enige i hvad de troede der kom til at ske. De nævnte allesammen, at sociale medier i fremtiden, ville blive mere poleret end det allerede er i forvejen, og at facaden og det at leve perfekt ikke bliver smidt væk. De nævnte også alle tre, at der i den grad ville komme flere virksomheder ind over det, som er villige til at sponsorere meget små profiler på fx Instagram .

Hvad tror vi vil ske i fremtiden 

Selvfølgelig har vi også en ide om hvad der kommer til at ske i fremtiden.

Vi synes det er et sindssygt svært spørgsmål, fordi det ikke er noget vi går og tænker over i dagligdagen, men vi er altid klar på en udfordring, og komme med vores bedste bud på, hvad vi tror der sker, for der er jo intet korrekt svar. Vi er jo normalt vant til bare at skulle tænke over vores sociale medier nu, og at det godt kan være svært at få sponsorater og alt sådan noget, men vi er meget interesserede i at vide, om det bliver nemmere eller sværere i fremtiden. Vi tror at instagram bliver mere og mere præget af annonce opslag, altså opslag som er sponsoreret og eller betalt af firmaer. 

Hen over det sidste stykke tid er er nemlig blevet lettere og lettere at blive sponsoreret og blive en såkaldt influencer. Men i modsætning til vores veninder tror vi at folk måske begynder at vise sit ”sande jeg” mere frem, da vi selv er ved at være lidt trætte af det poleres og perfekte, og det tænker vi også at folk vil blive trætte af i fremtiden. 

Kommer det til at påvirke virksomheder

Hvis man ser på hvad vi og vores venner tror kommer til at ske i fremtiden, så kommer det til at påvirke virksomheder. Men det kommer ikke til at påvirke dem på en dårlig måde.

 Det kommer til at påvirke dem på den måde, at de sociale medier bliver til en stor reklamesøjle. Så det vil blive en helt del lettere for virksomheder, at nå ud til folk med deres produkter. I dag skal man bare gøre en hurtig bevægelse og swipe op for at se et produkt, men måske bliver det ændret i fremtiden. Måske bliver det bare sådan, at man kan klikke på et opslag, og komme direkte ind på en hjemmeside, eller købe ting på instagram med det samme. Men der er jo ingen der helt præcist ved endnu.